Het wagenpark van Jan van der Meer & Zn. bestaat uit 15 losse trekkers, plus een groot aantal chassis. Het transport betreft altijd zeecontainers. Per chassis kunnen 2 x 20 ft containers of 1 x 40 ft. container worden vervoerd.

Jan van der Meer heeft ook 3 LZV’s (langere zwaardere vrachtwagencombinaties). Hierop kan in totaal 60 ft. geplaatst (=1 x 40 + 1 x 20 of 3 x 20 ft.).

De zeecontainers worden bij de havens opgehaald en naar de afnemer gereden. Naast gewone containers worden er ook containers getransporteerd waarin gekoelde waar is opgeslagen. Indien gewenst beschikt Jan van der Meer als extra service over enkele gensets, die kunnen worden aangesloten op de container, zodat de producten tijdens het transport gekoeld blijven.

Vrachtwagen met kraan
Sinds kort beschikt Jan van der Meer & Zn. over een vrachtwagen met een 48 ton/meter kraan, waarmee men zware goederen naar lastig bereikbare plekken kan brengen. Een ander gebruik is bijvoorbeeld het in en uit het water tillen van een boot. Een extra dienst van Jan van der Meer, die in overleg te huur is met bediening.

Onderhoud en reparatie
Om zo efficiënt mogelijk met het wagenpark om te gaan kan klein onderhoud in eigen beheer worden uitgevoerd. Jan van der Meer beschikt daartoe over een eigen werkplaats. Daarnaast zijn er meerdere garages waar de wagens verder in onderhoud zijn.

marker_icoon